Comfort food: quiches voor iedereen
19 nov 2018
Kies je quiche! Of beter nog, proef ze alle acht…
Als knapperig kuipje, in tulbandvorm… ze zien er allemaal anders uit, maar zijn alle acht even héérlijk. Met deze verrassende quiches scoor je altijd.
Mmmm, het is weer quiche-seizoen!
Krokante bodem? Met deze tips wordt het een fluitje van een cent!
- Gebruik een metalen bakvorm: die wordt goed heet, zodat het deeg een krokant korstje krijgt.
- Zeker doen: blind voorbakken. Leg hiervoor een ruim vel bakpapier over het deeg en vul de vorm tot de rand met een steunvulling (droge bonen, erwten, rijst, linzen of speciale keramieken bakparels). Zet de taart met de steunvulling 15 minuten in de oven op 180°C. Laat de bodem afkoelen voor je de echte vulling erin doet. Bak de quiche verder af zoals voorzien in het recept.
- Laat een ‘natte’ vulling (groenten die veel vocht loslaten zoals witloof, spinazie, champignons…) goed uitlekken voor je ze op de bodem doet. Ook is het een goed idee om een paar eetlepels paneermeel op de voorgebakken bodem te strooien voor je er de vulling in doet. Het paneermeel zal overtollig vocht absorberen.
- Ontvorm de quiche en laat afkoelen op een rooster. Laat je ‘m in de vorm afkoelen, dan wordt de korst zacht.