De lekkerste confituur maak je zelf
12 mei 2016
Deze week vind je in Libelle een Masterclass Confituur met handige stap-voor-stap beelden Γ©n tips van de enige echte Madam Confituur. Een voorsmaakje:
- Hoe maak ik confituur zonder suiker?
Suiker zorgt ervoor dat je jam Β lang kan bewaren. Wil je toch graag minder of helemaal geen suiker? HierΒ ontdek je hoe je dat doet. - Hoe weet ik of mijn confituur dik genoeg is?
Daar bestaat een simpel trucje voor. Doe een lepeltje confituur op een koud bord. Wanneer je het bord schuin houdt, mag de confituur niet meer lopen. Dan is hij klaar! - Bokalen steriliseren, hoe doe je dat?Β
Dompel je bokalen 10 minuten in kokend water, en vul ze wanneer ze nog heet zijn. Meer tips om je bokalen goed te steriliseren, vind je hier.
Ook benieuwd wat je moet doen als je confituur niet opstijft, waarom je moet afschuimen, en hoe je voorkomt dat die mooie rode confituur na verloop van tijd bruin verkleurt? Dat en nog veel meer, je vindt het in Libelle van donderdag 12/05!