Culitrend: pop-up restaurants
Ze lijken als paddenstoelen uit de grond te komen: pop-up restaurants, een tijdelijke plek waar chefs hun beste beentje voor zetten om iets lekkers in je bord te toveren.
• Elke chef die een beetje mee is met de trend, schudt tegenwoordig een pop-up restaurant uit z'n mouw, een restaurant dat maar voor bepaalde tijd open blijft, vaak op een ongewone locatie. Wout Bru opende LO, op de Antwerpse Linkeroever (lobywoutbru.be). Gert De Mangeleer en Joachim Boudens van restaurant Hertog Jan openen in het voorjaar Yellow, een pop-up restaurant in Brugge waar zij aan de slag gaan terwijl hun nieuwe restaurantlocatie in Zedelgem verbouwd wordt (www.yellowbrugge.be). Voor een etentje bij Gaston, de pop-up afgeleide van restaurant Coeur d'Artichaut, moet je naar het dak van de Galvestonfabriek in Gent (www.gaston-gent.be). Nog eentje 'with a view' is The C Experience op het dak van de IT-toren aan de Louisalaan in Brussel (www.the-c-experience.com). Come a Casa stelde eerder dit jaar z'n nieuwe volkorenlasagnes voor in een pop-up restaurant midden in een korenveld en won daar 4 Europese awards mee. Zelfs het populaire tv-programma 'Mijn Restaurant' wordt in 2014 omgetoverd tot 'Mijn Pop-up Restaurant'.
• Ook pop-up stores duiken her en der op: wij spotten er al eentje van Marcolini in de Koninginnengalerij in Brussel (eerder had hij er ook al eentje in Gent).