Culitrend: weg met de weggooicultuur

Door De Redactie

Zowel thuiskoks als restaurantchefs zijn zich pijnlijk bewust van de hoeveelheden eten die weggegooid worden. En daar willen ze iets aan doen.

Niet voor niks dus dat restjeskoken en conserveringstechnieken zoals inmaken weer populair zijn. Restauranthouders organiseren speciale avonden om de restjes op te maken (bijvoorbeeld J.E.F. eet laat, een initiatief van Jason Blanckaert in zijn restaurant J.E.F. in Gent), of openen een speciaal restaurant, zoals Jamie Oliver's Diner, een 0% food waste restaurant in Londen. Chef van dienst Arthur zorgt ervoor dat (zo goed als) niks de vuilnisbak in gaat: wat overblijft wordt gerecycleerd of gecomposteerd, en voor sommige gerechten vertrekt hij van ingrediënten die anders op de markt of de veiling zouden worden weggegooid wegens niet perfect.

Lees hier hoe je zelf minder eten kunt verspillen.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."