Belgische peer

Daar is hij weer: die hemelse Belgische peer!

Door De Redactie

De lekkerste vruchten hoeven echt niet de meest tropische te zijn. Deze smakelijke Belgische peren sieren nu al onze boodschappenlijstjes.

Conference

Ongetwijfeld de bekendste handpeer. De peer is groen-gebronsd. Het vruchtvlees sappig en zoet.

In het seizoen: vanaf de 2e week van september.

Durondeau

Je herkent β€˜m aan zijn goudkleurige schil met blos langs de zonnekant. Hij smaakt fris-zoetzuur.

In het seizoen: begint half september.

DoyennΓ© du Comice

Na Conference is de DoyennΓ©-peer het meest geteelde perenras. Je kent β€˜m aan z’n β€˜bollere’ uiterlijk. DoyennΓ© is heel zoet en sappig, en smelt op je tong.

In het seizoen: eind september – begin oktober.

Triomphe de Vienne

Triomphe de Vienne is een grote handpeer waarvan de schil eerst groen is, maar geel kleurt wanneer hij rijp is. De smaak is vergelijkbaar met die van Conference.

In het seizoen: eind augustus tot midden september

BeurrΓ© Hardy

Deze middelgrote roestbruine peer met licht zurig vruchtvlees is ontzettend smaakvol.

In het seizoen: tweede helft van september.

Bron: Libelle 37/2016 – Beeld: Getty Images

Op zoek naar inspirerende gerechten met peren in de hoofdrol?




Lees ook zeker deze inspirerende artikels:

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."