De favoriete confituren van de redactie
Ook onze redacteurs hebben zo hun favoriete confituurrecepten, en die delen ze graag met jullie!
Culi-coördinator Davy: "I love frambozen! In het najaar zijn ze vrij duur, dus ik maak er nu confituur van om er ook dan van te genieten."
Redactrice Carine: "Ik hou van blauwe-bessenconfituur, die is lekker zoet maar ook niet té."
Tekstredacteur Barbara: "Mijn favoriete confituur? Dat is een makkelijke: aardbei-rabarberconfituur! Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat ik hem zelf nog niet gemaakt heb…. Ik neem de potjes van mijn mama dankbaar in ontvangst π Tikje zuur en toch zoet… heerlijk!"
Culi-redactrice Natalie: "Nog meer dan van confituur ben ik fan van chutneys, omdat ik de mogelijkheden hiervan eindeloos vind. Pruimenchutney bij een kaasplankje bijvoorbeeld… heerlijk!"
Chef lay-out Suzy: "Aardbeien-passievruchtenconfituur, zo lekker. Gewoon voor die mooie dieprode kleur en de pittige smaak. Koud bewaren in de koelkast en elke morgen genieten op een boterham, met kaas zelfs! "
Redactrice Lisa: "Voor mij is dat braambessenconfituur. Waarom? Omdat het voor mij verbonden is aan mijn vader. Elke ochtend eet hij een ‘papa-boterham’: een boterham met kaas en daar confituur op. En elke keer als ik er ééntje eet, denk ik even aan hem :)"
Culiredactrice Sofie: "Ik kies voor appel-vlierbloesemgelei. Die doet me denken aan het appelboompje in de voortuin bij moemoe, waar we elk jaar appeltjes raapten om gelei van te maken. Vlierbloesem gaat er prima bij."
Internet-coördinator Hilde: "Wat ik het allerliefste heb, is gewone simpele aardbeienconfituur. Omdat er niks, maar dan ook écht he-le-maal niks gaat boven de zomerse smaak van een croissant met aarbeienconfituur. Het water komt me al in de mond."
Culi-redactrice Jolien: "Ik kies voor aalbessenconfituur. Waarom? Ik hou van een iets ‘dikkere' confituur, en dan zijn rode besjes ideaal. Ze zijn van nature rijk aan pectine, waardoor je confituur eigenlijk niet kan mislukken."
Art-director Els: "Voor mij de kweeperengelei; ik hou van zo van die pure oersmaak, dat ik het arbeidsintensieve recept erbij neem: het klaarmaken laat me letterlijk aarden :-)"
Planner Karolien: “Het is een zomerritueel dat ik niet graag oversla: de ladder tegen de pruimenboom zetten, manden vol fruit plukken en de hele dag confituur maken. Deze pruimenconfituur met chili is nét even anders.”