Lien Willaert verklapt haar slankgeheimen
Welke tips en tricks heb je voor mensen die een aantal kilo’s willen vermageren?
“Om te beginnen: koop mijn boeken (lacht). Dan merk je dat licht niet synoniem staat voor weinig of smaakloos. Ik probeer elk gerecht zo gezond mogelijk te bereiden.Β Er zijn bijvoorbeeld caloriearme middelen om sauzen te binden: groenten bijvoorbeeld. En bij gebak gebruik ik Griekse yoghurt in plaats van boter. Wees vooral niet te streng voor jezelf, want crashdiΓ«ten zijn het slechtste wat je kunt doen.“
Wat isΒ jouw favoriete Vlaamse dagschotel, en hoe maak je ‘m lichter?
“Rolletjes van witloof en ham met puree. Kies ten eerste voor beenham, want schouderham kan tot vier keer meer calorieΓ«n bevatten. De kaassaus maak ik zonder de calorierijke roux, maar met melk, bouillon en een beetje kaas. En bij de puree voeg ik het binnenste van de courgette. Dat geeft een romig effect en maakt het lichter.“
Wat vind je leuker: een gerecht maken of het opsmullen?
“Da’s een moeilijke: doe toch maar opsmullen.”
Mijn guilty pleasure is…
“Het aperitief. Aperitieven zouden wij de hele dag door kunnen doen.“
Mijn favoriete keukentool is …
“Mijn Supercook. Een toestel waarmee je alles heel fijn kan mixen. Soepen en sauzen worden romig zonder room te gebruiken. Je hoeft niks meer te zeven, waardoor minder vezels en vitaminen verloren gaan. Je kunt er een gladde puree mee maken en zelfs bearnaise mee kloppen.”
Een voorproefje van de recepten van Lien?
In deΒ Libelle Lekker!Β slankspecial van 7 juli 2016 geeft Lien een paar succesrecepten prijs.
Gezond Gulzig door Lien Willaert, β¬ 24,95, te koop in de boekhandel.