
De lekkerste lentegroenten

Gedaan met pastinaak, pompoen en groene kool: wij willen in het voorjaar lekker krokante, kleurrijke lentegroenten op ons bord. Om ze zo puur en lekker mogelijk te houden, kies je best voor lichte bereidingen zoals stomen en wokken en hou je de bereidingstijd zo kort mogelijk. Ook in eenvoudige salades en soepjes zijn voorjaarsgroenten heerlijk.
Stomen
Je hebt echt geen stoomtoestel of een speciale stoomoven nodig om te stomen, het kan ook met het materiaal dat je in huis hebt. Breng een pan water aan de kook, plaats er een vergiet bovenop of leg er (boven het wateroppervlak) een stoominzet in en leg daar de groenten in. Dek af met een deksel. Stomen duurt ongeveer even lang als koken, maar doordat de groenten niet in aanraking komen met het water, behouden ze hun voedingsstoffen beter. Bovendien hoef je geen vet te gebruiken en is het dus ook nog eens goed voor de lijn.
Wokken
Een andere techniek die je groenten lekker krokant houdt, is wokken: snij je groenten in reepjes of stukjes en roerbak ze enkele minuten in olie. Zorg ervoor dat de groenten in beweging blijven, zodat ze niet aanbranden, en bak ze ook niet té lang: het is de bedoeling dat ze beetgaar blijven.
Onze lentefavorieten
Asperge
Bloemkool
Lamsoor
Meiraapjes
Radijs
Spinazie
Waterkers
Worteltjes