pastasaus
salsa di pomodoro conservato in vasi

Deze pastasaus met slechts drie ingrediënten wordt de beste ter wereld genoemd

Supersimpel en ’s werelds beste. Zo noemt wijlen chef-kok Marcella Hazan haar pastasaus. En veel andere experts zijn het met haar eens!

Marcella Hazan werd vooral bekend door haar felgeprezen kookboek: ‘De klassieke Italiaanse keuken’. Elke foodie met een hart voor de Italiaanse keuken heeft dit exemplaar in de keuken liggen.

De heilige drievuldigheid

In 1992 schreef ze het recept voor haar pastasaus neer en 26 jaar later wordt de smaak nog steeds gelauwerd door vele chefs. Het beste van heel dit verhaal? De saus bevat maar drie ingrediënten!

Ze maakte de saus namelijk met enkel tomaten, ajuin en boter. Snij de ui in tweeën en laat die samen met de boter en de tomaten 45 minuten in een pot pruttelen. Klaar is kees!

Keep it simple

Marcella zelf stierf in 2013, ze was toen 89. Maar haar man, Victor Hazan, onthulde vorig jaar in een interview met Epicurious hoe zijn vrouw perfect wist hoe een enkel ingrediënt een gerecht kon beïnvloeden. Daarom is eenvoud vaak het succes in de keuken. “Ze vroeg zich zelfs af waarom je een ui zou moeten snijden. Ik ga de ui, tomaten en de boter samengooien en de rest vergeten, zei ze altijd.”

Zelf maken

Dit heb je nodig:

  • 800 gr tomaten in blik
  • 1 ajuin
  • 6 el boter

Zo maak je het:

Marcella’s zoon voegt wel nog een snuifje zout toe naar eigen smaak.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

Bron: Het Nieuwsblad / Beeld: Getty Images

Lees ook:

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."