Met deze producten maak je een slimme voorraadkast

Door De Redactie

Met een goed gevulde voorraadkast zet je snel en makkelijk een lekkere maaltijd op tafel. Met basisproducten zoals oliën, smaakmakers, rijst, aardappelen en groenten kom je al een heel eind. Vul je je kast nog verder aan met onderstaande ingrediënten, dan kun je van een eenvoudig gerecht meteen ook iets bijzonders maken.

Met een goedgevulde voorraadkast zet je snel en makkelijk een lekkere maaltijd op tafel. Basisproducten zoals oliën, smaakmakers, rijst, aardappelen en groenten zetten je al een heel eind op weg. Vul je je kast nog verder aan met onderstaande ingrediënten? Dan maak je van een eenvoudig gerecht meteen ook iets bijzonders.

Noten en pijnboompitten

Noten en pijnboompitten geven een eenvoudig [LINK_TEXT id=1]of een salade extra crunch en smaak. Met pijnboompitten maak je ook heerlijke pesto’s op basis van rucola, [LINK_TEXT id=2], koriander… Hoe? Mix de pitten met olijfolie, zout, peper en eventueel wat gemalen kaas. Smaakt heerlijk bij gegrild vlees of bij pasta.

Graansoorten

Voorzie naast rijst ook graansoorten zoals quinoa, couscous of tarwekorrels. Ze gaan perfect samen met allerlei kruiden, groenten, [LINK_TEXT id=3]vis of vlees… Je kunt er werkelijk alle kanten mee uit.

Kappertjes en ansjovis uit blik

Dit zijn krachtige smaakmakers waarmee je [LINK_TEXT id=4], visgerechten en pastasalades een mediterrane toets geeft. Of je kunt er ook een eenvoudige saus van maken door evenveel fijngehakte kappertjes en ansjovis in wat olijfolie op te warmen. Wacht tot de ansjovis gesmolten is en je hebt een heerlijke saus bij geroosterde groenten of vlees.

Olijven in blik of glas

Met olijven maak je in geen tijd een heerlijke tapenade. Mix wat olijfolie, knoflook en oregano en meng vervolgens onder beetgare pasta. Werk af met wat gemalen kaas en je tovert een heerlijke maaltijd op tafel.

Artisjokken, geroosterde paprika en zongedroogde tomaten

Met zuiderse ingrediënten zoals artisjokken, geroosterde paprika en zongedroogde tomaten maak je van je zomerse salades echte smaakbommetjes. Voeg er nog wat fetakaas en geroosterde pijnboompitten aan toe en smullen maar!

Lees ook:

[LINK_TEXT id=5]

[LINK_TEXT id=6]

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."