Deze verfrissende ijskoffie maak je in 1-2-3

Door Jolien Thieleman

Zin in een verfrissend drankje? Maar kun je je dagelijks kopje koffie niet laten? Deze ijskoffie biedt het beste van twee werelden én is heel makkelijk zelf te maken.

Op een warme dag smaakt deze ijskoffie extra goed. En het goede nieuws? Je hoeft er de deur niet eens voor uit!

De basis van een ijskoffie

Koffie is natuurlijk dé basis van dit lekkere drankje, en hiervoor gebruik je best een sterke variant. De ijsklontjes die je er achteraf zult indoen, maken de smaak namelijk wat zachter.

Dit recept van Libelle Lekker is lekker en snel te maken. Voor één ijskoffie heb je het volgende nodig:

  • 2 espresso’s (of 1 kop koffie)
  • 1 espressoglaasje melk
  • 1 koffielepel vanillesuiker
  • 5-6 ijsklontjes

Zo maak je het

  1. Laat een kop koffie afkoelen en giet ‘m in een blender.
  2. Voeg de vanillesuiker en de melk toe. Blend alles tot een romig geheel.
  3. Doe de ijsklontjes erbij en giet de ijskoffie in een mooi, gekoeld glas.
  4. Werk af met een leuk rietje en genieten maar!

Lekkere smaakjes

Dit recept is heerlijk op zichzelf, maar als je liever een extra smaakje wilt, kun je er eindeloos mee variëren. Probeer deze ingrediënten bijvoorbeeld eens toe te voegen:

  • Kaneel
  • Cacaopoeder
  • Karamel
  • Honing of agavesiroop (laat in dit geval de vanillesuiker weg, anders wordt je ijskoffie te zoet)
  • Een scheutje likeur
  • Vanille-ijs
  • Koekjes en room

Smakelijk!

Hier vind je nog meer verkoeling:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."