pan fried monkfish with french beans and new potato

Dit is dé vis van 2018 en zo maak je hem klaar

De zeeduivel, ook wel bekend als lotte, mag zich in 2018 vis van het jaar noemen. Met dit initiatief van het VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) wordt zo elk jaar een minder bekende Noordzeevis in de kijker gezet.

Al voor de dertigste keer kiest het VLAM  de vis van het jaar en het is de tweede keer dat zeeduivel de titel krijgt.

Waarom?

In 2017 werd er voor meer dan 500 ton lotte/zeeduivel gevangen. Maar ondanks de grote visvangst ligt hij bij amper 2 % van de Belgische gezinnen op het bord en is hij dus nog vrij onbekend. Dat is zonde met al zijn troeven:

  • De vis bevat amper graten
  • Je kunt ‘m makkelijk klaarmaken op allerlei manieren
  • Het vlees is mager maar stevig en vol smaak
Je vindt hem gelukkig meestal zonder kop in de toonbank van de viswinkel

Het enige nadeel – naast het feit dat hij een verschrikkelijke kop heeft – is dat hij niet goedkoop is. Je betaalt zo’n 40 euro per kilo. Maar de smaak is de prijs zeker waard. Want proefde je deze heerlijke bordjes al?

B(ekende) V(is) op je bord

Nog meer genieten van vis

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."