Dit drankje uit Zuid-Tirol zie je deze zomer overal
Fris, sparkelend en licht: zo zou je onze nieuwe favoriete zomeraperitief het best kunnen omschrijven. De naam, Hugo, daar spreken we ons niet over uit, maar smaken doet ‘ie in ieder geval!
Elke zomer opnieuw duikt er naast de traditionele mojito’s en gin-tonics een nieuw ‘it-drankje’ op. Soms geslaagd, soms minder, maar deze Hugo kan in ons ogen helemaal niets verkeerd doen. Nog een rondje, aub!
Wat is het?
Hugo bestaat eigenlijk al een hele poos maar in onze contreien is de aperitief nog niet zo gekend. Het drankje op basis van prosecco wordt vooral gedronken in de regio van Zuid-Tirol. Salute!
Dit heb je nodig:
- 7 cl bubbels (prosecco, maar kan uiteraard ook met champagne of andere schuimwijn)
- 3 cl vlierbloesemsiroop (nu doen: zelf vlierbloesemsiroop maken. Hoe? Dat lees je hier.)
- 2 cl spuitwater
- ijsblokjes
- enkele muntblaadjes
- schijfje limoen
- eventueel wat frambozen om af te werken
Tip: zorg ervoor dat alle ingrediënten goed koud zijn. Mengen en serveren maar!
https://www.instagram.com/p/BUu3X8-h5dF/?tagged=hugo
https://www.instagram.com/p/BUwN7wJFP6D/?tagged=hugo
https://www.instagram.com/p/BUwS95ZB8Lm/?tagged=hugo
Ook verfrissend lekker: