Een blauwe mond na het drinken van rode wijn? Dit kun je ertegen doen!
Een blauwe mond overhouden aan je glaasje rode wijn? Liever niet! Gelukkig bestaan er een paar trucjes om die vervelende verkleuring tegen te gaan.
De ‘schuldigen’ zijn de stoffen anthocyanen en tannine. Die zijn terug te vinden in de steeltjes, pitten en schil van de druif waarvan de wijn is gemaakt. Afhankelijk van de druivensoort, kan de hoeveelheid tannine verschillen van fles tot fles.
Dé trucjes tegen een blauwe mond
Water = meer dan een remedie tegen een kater
Om goed gehydrateerd te blijven, moet je voldoende water drinken, dat weet iedereen wel. Daarom is het ook hét trucje bij uitstek voor mensen die een vervelende kater willen vermijden. Maar ook om de tannine weg te spoelen!
Bye blauw dankzij groentjes
Op groenten moet je meestal goed kauwen, waardoor er meer speeksel wordt aangemaakt. En de stukjes die tussen je tanden blijven zitten, zorgen voor een scrub-effect.
Tandenpoetsen vóór het drinken
Poets je tanden voordat je de wijn drinkt, want hoe meer tandplak, hoe groter de kans dat de tannine zich zal vasthechten. Opgelet: meteen je tanden poetsen na het drinken is dan weer geen goed idee, want het kan je tanden flink beschadigen door het zuur dat in je mond aanwezig is. Dit zuur maakt je tandglazuur tijdelijk zachter. Een halfuurtje wachten is de boodschap!
Laat dat kaasplankje maar komen
Een glaasje rode wijn smaakt heerlijk in combinatie met een kaasplankje. En goed nieuws: ook dát vermindert de kans op blauwe lippen! Vooral harde kazen zorgen voor een laag calcium op je tanden waardoor tannine zich minder gemakkelijk gaat hechten.
Bron: ad.nl
Nog meer handige tips & tricks:
- Vergeten om de wijn koud te leggen? Zo heb je binnen het kwartier gekoelde wijn op tafel!
- Leuk trucje: zo krijg je de bubbels weer in de champagne
- Met deze truc is je was een halfuur eerder droog
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!