Een pompoen snijden was nog nooit zo makkelijk!
Pompoenen bevatten heel weinig calorieën en veel voedingsvezels, wat belangrijk is voor de werking van je darmen. En daarmee houdt het nog niet op: ze zitten namelijk ook bomvol bètacaroteen, wat uitstekend is voor je ogen en huid.
Ping, klaar!
Maar waar we altijd minder zin in hebben, is het snijden – of beter: hakken – van de pompoen. Gelukkig bestaat daar een handig en behoorlijk spectaculair trucje voor:
- prik of snijd diepe gaatjes in de pompoen,
- leg hem twee minuten in de microgolfoven, op vol vermogen. Die gaatjes zijn essentieel, want als je die vergeet, ontploft je pompoen!
- Laat de pompoen nog een paar minuten in de microgolfoven afkoelen en klaar!
Je kunt de pompoen ook koken om hem snijklaar te maken. Doe dan de hele pompoen in een pot met kokend water en laat het vijf tot tien minuten zachtjes koken.
Eetbare schil
Voor het geval je het nog niet wist: de schil van een pompoen kun je opeten en wordt goed zacht bij verhitting. Verwijder wel de pitten en draden met een lepel of mesje. Zo kun je het makkelijkst een pompoen snijden:
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De lekkerste gerechten met pompoen!
Is je pompoen in 1-2-3 gekuist en gesneden? Maak dan een van deze pompoengerechtjes.
Bron: Magriet.nl