Er gaat niets boven mama’s kost!
Mama’s kost blijft nog altijd het allerlekkerste. We wisten het al langer en het is nu ook wetenschappelijk bewezen. Eten waarvan we weten dat het met liefde gemaakt is, zouden we altijd lekkerder vinden.
Onze zintuigelijke waarnemingen worden beïnvloed door verschillende omgevingsfactoren, dat is het resultaat van een onderzoek aan de University of Maryland. Een van de bevindingen uit het onderzoek was dat onze smaak beïnvloed wordt door de persoon die het eten klaarmaakt.
De proefpersonen kregen verschillende zoete dessertjes voorgeschoteld. De dessertje waarbij de proefpersonen het gevoel hadden dat ze met liefde gemaakt werden, werden altijd lekkerder bevonden.
Professor Kurt Gray verwoordt het zo: ”Als je voortdurend versteld staat over de bereidingen van je vrienden en familie, dan zegt dat waarschijnlijk evenveel over jullie relatie als over hun kookkunsten”. Dat voedingsbedrijven vaak lachende moeders gebruiken in hun reclames, is volgens de professor een logisch gevolg daar van.