Filmpje: wafels bakken en versieren
13 mei 2015
Wafels, één van de klassiekers onder de desserts en geef toe een wafel smaakt altijd, winter of zomer speelt geen rol! Begin jij ook al te watertanden? Bekijk het filmpje en maak zelf de heerlijke wafels.
Wat heb je nodig?
- 500g bakmeel
- 5 eieren
- 500 ml melk
- 20g gist
- 35 ml water
- 300g boter
- 1 vanillestokje
- 10g suiker
- snuifje zout
Hoe ga je te werk?
- Meng de eieren, bloem en melk in een grote kom.
- Los het gist op in lauw water en voeg het daarna toe aan het deeg.
- Smelt de boter en meng alles goed onder elkaar.
- Snij het vanillestokje in twee en schraap het vanillemerg eruit.
- Voeg daarna het vanillemerg, de suiker en het zout toe aan het mengsel.
- Laat het deeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Na 30 minuten is het deeg klaar om te gebruiken. Giet het in het wafelijzer en laat drie minuten bakken.
- Haal je wafels voorzichtig uit het wafelijzer en versier ze met fruit en slagroom.