Geef je gerechten instant sterallure
Natuurlijk zijn verse tuinkruiden nog steeds onmisbaar om al je gerechten mee te garneren. Maar zoek je eens iets echt speciaals voor de feesten, dan vind je in dit lijstje nog meer decoratieve toppers…
1. Granaatappelpitjes
Snij 1 granaatappel doormidden, druk beide helften een keer goed samen zodat de pitjes losser komen te zitten en haal ze dan tussen de vliesjes uit. Garneer er je feestslaatjes mee of meng ze door de rijst.
2. Bladgoud
Niet goedkoop, maar succes verzekerd: koop 1 vel bladgoud bij de kookwinkel of winkel met bakbenodigdheden. Je tilt er een bord consommé of je zelfgebakken biscuittaart met slagroom mee naar een sterrenhoog niveau.
3. Viseitjes
Een klassieke visfilet met saus krijgt klasse met een lepeltje viseitjes erbovenop. Je kunt natuurlijk voor dure kaviaar kiezen, maar zalmeitjes ogen even mooi.
4. Stervrucht
Serveer je klassieke vruchtensalade op een bedje van flinterdunne schijfjes carambole of stervrucht. Minder geschikt om op te eten – hoewel de friszure smaak niet onaangenaam is – maar o zo decoratief.
5. Truffel
De simpelste pasta of risotto wordt stijlvol met een paar flinterdunne plakjes truffel. De witte is pe-per-duur, maar de zwarte wintertruffel die je met de feestdagen zowel vers als in glas koopt, oogt misschien nog dramatischer.
6. Citroenkaviaar
Deze citrusvrucht (ook bekend onder de naam Finger lime) heeft niks met kaviaar te maken, maar het vruchtvlees bestaat uit kleine bolletjes die een explosie van zure frisheid op je tong veroorzaken. Kijk ernaar uit in gespecialiseerde fruitwinkels en lepel een paar van die pareltjes over vanilleijs met karamel. Wedden dat je gasten nooit raden wat het is?
7. Balsamicoparels
Balsamicoazijn kent iedereen intussen wel. Maar behalve de heerlijke azijn die ook als ingedikte siroop te koop is, vind je nu ook balasamicoparels in de supermarkt. Overheerlijk over een slaatje of bij je kaasschotel.