© Wout Hendrickx

Gehakt zoekt saus: 8 topcombinaties die je steeds opnieuw wil klaarmaken

Hoe je iederéén aan tafel blij maakt? Met gehakt natuurlijk, en al helemaal met een van onze favoriete sauzen erbij!

Weinig ingrediënten zijn zo veelzijdig als gehakt. Maak je er balletjes mee, een gehaktbroodje of gebruik je het om een groente op te vullen? Voor welke vorm je ook kiest, vergeet zeker niet te kiezen voor een lekker sausje om alle smaken mooi bij elkaar te brengen én voor een extra smeuïge textuur.

Koken met gehakt: tips

Vocht: Komt er tijdens het bakken van het gehakt veel vocht vrij? Giet het teveel aan vocht weg of bak het gehakt in kleinere porties. Zo blijft het vlees lekker sappig en mals.

Textuur: Voor de binding kun je in plaats van paneermeel ook in melk geweekt brood gebruiken. Dan worden de balletjes wat luchtiger. Knijp het brood wel goed uit voor je het bij het gehakt doet.

Balletjes: Wil je perfecte ronde balletjes, leg ze dan voor het bakken een uurtje in de koelkast voor extra stevigheid of kook ze na het rollen enkele minuten voor in lichtgezouten water.

8 toprecepten

Nog meer gehakt

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."