
15 heerlijke gerechten met asperges
07 mrt 2025
Het is volop het seizoen om te genieten van asperges! Je kent vast en zeker de grootste klassieker à la flamande met eieren, boter en verse peterselie. Maar laat je eens verrassen door deze heerlijke gerechten met asperges.
Hoe je asperges het best schilt (plus andere tips), om ze dan te verwerken in de allerlekkerste gerechten met deze delicatesse? Je leest het in dit artikel. Smakelijk!
Hoe schil je asperges?
Witte asperges moet je – in tegenstelling tot groene asperges – goed schillen, omdat de schil vezelachtig is en dus taai blijft.
Enkele tips:
- Gooi de schillen niet weg, maar trek er bouillon van.
- Snijd ook het houtachtige deel weg aan de onderkant.
- Duw even met je vingernagel in de onderkant, om na te gaan tot waar je moet snijden.
- Deze stukjes mogen mee in de bouillon.
- Zorg dat de asperges min of meer even lang zijn.
Onze favoriete gerechten met asperges
Nog meer tips…
Culi-redactrice Sofie beantwoordt hier al je vragen:
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Ook lekkere aanraders
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!