Aardbeien op de rooster!
26 jun 2019
Oven aan en roosteren maar!
Hoe ga je te werk?
Spoel de aardbeien grondig en dep droog. Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden. Makkelijk kroontjes verwijderen doe je zo!
Leg de aardbeien op een bakplaat met bakpapier en strooi 50 gram kristalsuiker over de aardbeien.
Meng door elkaar zodat alle aardbeien bedekt zijn met een laagje suiker.
Voeg een theelepeltje vanille-extract toe en schud opnieuw door elkaar.
Rooster de aardbeien langzaam ongeveer 25 tot 30 minuten op zo’n 175°C in de oven. Hoe langer je ze roostert, hoe meer stroop je hebt. (Proef van de stroop als die nog warm is, mmmm)
Heerlijk bij een slaatje rucola, feta, olijfolie en zwarte peper!
Lekkere combinaties
Bron: Delish.com. Beeld: Erika Lapresto, Lindsay Funston.