Ontbijttrend: proefde jij ‘cloud eggs’ al?
Gepocheerd, geroerd of hardgekookt, een lekker eitje in de ochtend, daar staan we graag voor op. En volgende zondagochtend wagen we ons aan deze nieuwe ontbijttrend: ‘cloud eggs’.
Wat is het?
Cloud egg of egg cloud is een luchtig geklopt eiwit dat wordt gebakken in de oven, met een perfect gegaarde eidooier erbovenop. Zwaar is het niet, want er komt geen druppeltje vet aan te pas.
https://www.instagram.com/p/BWz5xmgjYx_/?tagged=cloudeggs&hl=nl
Hoe maak je het?
- De wolkjes maak je door het eiwit te scheiden van de dooier en los te kloppen tot een luchtige massa.
- Stort het hoopje uit op een bakplaat.
- Maak een kuiltje met de bolle kant van een lepel in het hoopje eiwit.
- Daarna bak je ze vijf tot acht minuten in een oven op 230Β°.
Dan is het tijd voor le moment suprΓͺme: plaatst de afgescheiden dooier op het eiwit en bak nog ongeveer drie minuten verder in de oven tot je een zachte eidooier hebt.
https://www.instagram.com/p/BW5IjOjhO-N/?tagged=cloudeggs&hl=nl
Ei extraordinair
Til je eitje naar een hoger niveau en voeg allerlei lekkers toe. Denk aan: Parmezaanse kaas, stukjes spek, paprikapoeder, bieslook…Serveer met toast en schijfjes avocado en je hebt een ontbijt om U tegen te zeggen!
https://www.instagram.com/p/BW43pB1lG6S/?tagged=cloudeggs&hl=nl
Smakelijk!
https://www.instagram.com/p/BTzUZA3jbbI/?tagged=eggcloud