Tomato filled with shrimp. Filling is shrimp with mayo. Salad and two halves of a hard-boiled egg on the plate. White background with light effect.

Grijze Noordzeegarnalen waren nog nooit zo duur

 

Handgepelde grijze garnalen zijn een echte delicatesse van bij ons. Maar helaas betalen we er ook steeds meer voor…

De voorbije maanden steeg de gemiddelde marktprijs van één kilogram grijze Noordzeegarnalen tot een recordhoogte. Dat blijkt uit cijfers van het Departement Landbouw en Visserij. 

Er is een stijging van meer dan 30 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Nu betalen inkopers op de visveiling zo’n 13,66 euro per kilo. En dan moet de doorrekening naar de consument nog beginnen…Zo zijn onze Noordzeegarnalen echte luxeproducten geworden en worden ze hier en daar door supermarkten en restaurants al vervangen door alternatieven.

Oorzaak? Het lage aanbod. De grootte van het garnalenbestand in de Noordzee kan nogal verschillen van seizoen tot seizoen maar zit de afgelopen twee jaar toch in een serieuze dip.

Aan de slag met Noordzeegarnalen

Voor wie, ondanks de prijsstijging, toch lekkere gerechtjes met onze garnalen wilt maken:

Meer lekkers met grijze garnalen:

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."