Groene, gele en rode paprika: dit is het verschil
De groene paprika bevat minder vitaminen, maar is nog altijd gezond door de grote hoeveelheid vezels en antioxidanten. Dat komt omdat de groene paprika eigenlijk een onrijpe paprika is. Wist je dat elke paprika in het begin groen ziet? Naarmate je hem langer laat groeien wordt diezelfde paprika geel en rood. Eens geoogst is het niet meer mogelijk om een groene paprika te laten verder rijpen tot een rood exemplaar.
Rode paprika duurder?
In sommige Europese grootwarenhuizen zijn de rode paprika’s duurder dan de groene en de gele, dat komt door het langere productieproces van de rode paprika. Daarnaast is de rode paprika ook populairder waardoor de prijs iets hoger kan liggen. In de meeste Belgische supermarkten is de prijs van de groene, gele en rode paprika hetzelfde met een gemiddelde prijs van 3 euro per kg.
Zowel de groene, gele als rode paprika bewaar je best niet in de koelkast, maar in een droge plaats met een temperatuur van ongeveer 10Β°C.
Zin gekregen om paprika klaar te maken?Β Deze gevulde paprika’sΒ zijn overheerlijk!
Bron: plezier in de keuken, Flandria
Lees nog meer: