Groene, gele en rode paprika: dit is het verschil

Paprika’s zijn er in verschillende kleuren, maar onze keuze in de supermarkt hangt vaak af van de kleur die we in ons gerecht willen brengen. Toch is erΒ wel degelijk een verschil in smaak en voedingsstoffen.

paprika 7

De groene paprika bevat minder vitaminen, maar is nog altijd gezond door de grote hoeveelheid vezels en antioxidanten. Dat komt omdat de groene paprika eigenlijk een onrijpe paprika is. Wist je dat elke paprika in het begin groen ziet? Naarmate je hem langer laat groeien wordt diezelfde paprika geel en rood. Eens geoogst is het niet meer mogelijk om een groene paprika te laten verder rijpen tot een rood exemplaar.

Rode paprika duurder?

In sommige Europese grootwarenhuizen zijn de rode paprika’s duurder dan de groene en de gele, dat komt door het langere productieproces van de rode paprika. Daarnaast is de rode paprika ook populairder waardoor de prijs iets hoger kan liggen. In de meeste Belgische supermarkten is de prijs van de groene, gele en rode paprika hetzelfde met een gemiddelde prijs van 3 euro per kg.

Zowel de groene, gele als rode paprika bewaar je best niet in de koelkast, maar in een droge plaats met een temperatuur van ongeveer 10Β°C.

Zin gekregen om paprika klaar te maken?Β Deze gevulde paprika’sΒ zijn overheerlijk!

Bron: plezier in de keuken, Flandria

Lees nog meer:

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."