Deze groenten zijn het lekkerst in april
Groenten smaken het best wanneer ze geoogst worden in het juiste seizoen. Bovendien zijn ze dan ook een pak goedkoper. Onderstaande groenten zijn in april het lekkerst!Β
Hmm: deze groenten zijn in april op hun best
Veldsla
Haal de zomer al in huis met een overheerlijke salade met meloen, burrata, veldsla en kruiden.
Ui
Soepen, salades, stoofpotjes, … Ui is een echte smaakmaker in alle gerechten.
Spinazie
Spinazie is een bron van ijzer. Ideaal voor in ontbijt- of lunchgerechten, zoals deze omelet met spinazie en garnaaltjes.
Rode biet
Door zijn uitgesproken smaak zijn maar weinig mensen fan van rode biet. Om de smaak een beetje te maskeren, kun je het bijvoorbeeld verwerken in stoemp.
Radijs
Radijsjes zorgen voor een knapperige bite in frisse salades, zoals deze pastasalade met maatjes, tomaten, radijsjes en yoghurtdressing.
Raap
Rapen zijn ideaal om ovenschotels mee te maken. Probeer zeker eens deze ovenschotel met zalm, prei en raapjes.
Prei
Net als ui is ook prei een erg veelzijdige groente. Maak bijvoorbeeld eens deze gestoomde pladijs met prei en limoendressing. Succes gegarandeerd!
Paddenstoelen
Pastaliefhebbers zullen vingers en duimen aflikken bij deze pappardelle met paddenstoelen.
Groene selder
Lekker als snackgroente, maar ook in salades of soepen, zoals dit selder-rijstsoepje.
Bloemkool
Bloemkool is hip! Je kunt er tegenwoordig zelfs pizzabodems mee maken. Probeer eens deze bloemkoolpizza met groene tomaat.
Andijvie
Andijvie is de perfecte groente om te verwerken in stoemp. Deze andijviestoemp met worstjes is dan ook echte boerenkost!
Asperges
Dat in april het aspergeseizoen is aangebroken, is algemeen geweten. Heb jij al asperges op Vlaamse wijze gegeten?