Snelle groenterecepten van Pascale Naessens: een voorsmaakje van haar nieuwe boek
18 mei 2024
Pascale Naessens bundelt haar favoriete groenterecepten in een gloednieuw boek. Β Haar gezonde groentegerechten zijn snel klaar, zien er prachtig uit Γ©n barsten van de smaak. Probeer deze twee recepten alvast.
Recept 1: Groenten met feta en noten
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
IngrediΓ«nten:
- 500 Γ 700 g verschillende restjes groenten
- Restjes van verse kruiden, zoals peterselie, bieslookβ¦
- 1 blokje feta
- Een hand-vol noten, bv. pecannoten
- Olijfolie
- Peper en zout
Recept:
- Snij alle harde groenten (zie tip) in kleine stukjes en stoof ze in flink wat olijfolie met een scheut water onder een deksel.
- Snij intussen de zachtere groenten in verschillende vormen: plakjes, ruitjes, staafjes⦠en voeg toe.
- Kruid met peper en zout en leg het deksel weer op de pan. Roer af en toe en voeg indien nodig nog wat olijfolie toe. Laat een zevental minuten stoven.
- Verbrokkel drie vierde van de feta over de groenten en leg het deksel terug op de pan. Haal na 1 minuut de pan van het vuur.
- Voeg de noten en de fijngesneden kruiden toe. Serveer in een mooie kom en werk af met de rest van de feta.
Harde groenten zijn raapjes, wortelen, koolsoortenβ¦ Met zachte groenten bedoel ik tomaten, courgettes, spinazie, aspergesβ¦
Pascale Naessens
Recept 2: kruidige bloemkool met gebakken halloumi
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. in de oven
IngrediΓ«nten
- 1 bloemkool (ongeveer 500 g)
- 200 g halloumi
- 100 g pompoenpitten
- 3 of 4 teentjes knoflook
- ras el hanout
- olijfolie
Recept:
- Breng water aan de kook en verwarm de oven voor op 180Β°C.
- Snij de bloemkool in grote roosjes en kook die ongeveer 5 minuten in het water. Giet af en doe een flinke scheut olijfolie bij de bloemkool. Kruid met 2 eetlepels ras el hanout. Roer grondig maar voorzichtig om, zodat de bloemkoolroosjes helemaal bedekt zijn met het gele kruidenmengsel.
- Schep de bloemkool in een ovenschotel en zet 20 minuten in de oven. Was de kookpot nog niet af.
- Hak de knoflook fijn en snij de halloumi in dobbelstenen. Neem de kookpot waarin nog wat vetstof en ras el hanout zit en bak de knoflook en de pompoenpitten ongeveer 2 minuten. Doe er de halloumi bij.
- Lepel het kaasmengsel tussen de bloemkoolroosjes en serveer.
Dit is zonder twijfel een van mijn lievelingsrecepten. Een echte smaakbom
Pascale Naessens
Ontdek het boek
De beste groenterecepten van Pascale, door Pascale Naessens. Uitgeverij Lannoo, β¬ 20,99.
Lees nog meer over Pascale Naessens
Interviews met Pascale Naessens Γ©n lekkere recepten van haar die eerder in Libelle Lekker verschenen, ontdek je op de chefpagina van Pascale bij Libelle Lekker.