pascale naessens

Snelle groenterecepten van Pascale Naessens: een voorsmaakje van haar nieuwe boek

Door De Redactie

Pascale Naessens bundelt haar favoriete groenterecepten in een gloednieuw boek.  Haar gezonde groentegerechten zijn snel klaar, zien er prachtig uit én barsten van de smaak. Probeer deze twee recepten alvast.

Recept 1: Groenten met feta en noten

Voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 500 à 700 g verschillende restjes groenten
  • Restjes van verse kruiden, zoals peterselie, bieslook…
  • 1 blokje feta
  • Een hand-vol noten, bv. pecannoten
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Recept:

  • Snij alle harde groenten (zie tip) in kleine stukjes en stoof ze in flink wat olijfolie met een scheut water onder een deksel.
  • Snij intussen de zachtere groenten in verschillende vormen: plakjes, ruitjes, staafjes… en voeg toe.
  • Kruid met peper en zout en leg het deksel weer op de pan. Roer af en toe en voeg indien nodig nog wat olijfolie toe. Laat een zevental minuten stoven.
  • Verbrokkel drie vierde van de feta over de groenten en leg het deksel terug op de pan. Haal na 1 minuut de pan van het vuur.
  • Voeg de noten en de fijngesneden kruiden toe. Serveer in een mooie kom en werk af met de rest van de feta.
Harde groenten zijn raapjes, wortelen, koolsoorten… Met zachte groenten bedoel ik tomaten, courgettes, spinazie, asperges…

Pascale Naessens

Recept 2: kruidige bloemkool met gebakken halloumi

Voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. in de oven

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (ongeveer 500 g)
  • 200 g halloumi
  • 100 g pompoenpitten
  • 3 of 4 teentjes knoflook
  • ras el hanout
  • olijfolie

Recept:

  • Breng water aan de kook en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de bloemkool in grote roosjes en kook die ongeveer 5 minuten in het water. Giet af en doe een flinke scheut olijfolie bij de bloemkool. Kruid met 2 eetlepels ras el hanout. Roer grondig maar voorzichtig om, zodat de bloemkoolroosjes helemaal bedekt zijn met het gele kruidenmengsel.
  • Schep de bloemkool in een ovenschotel en zet 20 minuten in de oven. Was de kookpot nog niet af.
  • Hak de knoflook fijn en snij de halloumi in dobbelstenen. Neem de kookpot waarin nog wat vetstof en ras el hanout zit en bak de knoflook en de pompoenpitten ongeveer 2 minuten. Doe er de halloumi bij.
  • Lepel het kaasmengsel tussen de bloemkoolroosjes en serveer.
Dit is zonder twijfel een van mijn lievelingsrecepten. Een echte smaakbom

Pascale Naessens

Ontdek het boek

De beste groenterecepten van Pascale, door Pascale Naessens. Uitgeverij Lannoo, € 20,99.

Lees nog meer over Pascale Naessens

Interviews met Pascale Naessens én lekkere recepten van haar die eerder in Libelle Lekker verschenen, ontdek je op de chefpagina van Pascale bij Libelle Lekker.

Meer lekkere groenterecepten ontdekken

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."