Halloween cupcakes versieren
Wil jij op Halloween de kleine griezels aan de deur verrassen met een origineel gebakje? Trek je keukenschort aan en maak de griezeligste cupcakes ooit!
Wat heb je nodig?
- Deegrol
- Mesje
- Groene, witte, zwarte en oranje suikerpasta (*)
- Bloem
- Suikerogen
- Cupcakes
(*) Je kan deze suikerpasta ook vervangen door gekleurde marsepein.
De suikerspin
Stap 1
Neem wat cupcakes bij de hand. Een receptje voor de perfecte cupcake vind je hier. Rol met je deegrol een stukje groene suikerpasta uit. Gebruik voldoende bloem zodat het niet blijft kleven. Zorg ervoor dat de pasta dezelfde vorm als je cupcake heeft. Bijwerken doe je met een mesje.
Stap 2
Neem wat zwarte suikerpasta en kneed het in een bolletje. Dit wordt het lijfje van de spin, dus maak het bolletje eerder ovaal. Plak er vervolgens twee suikeroogjes op.
Stap 3
Maak zes kleine worstjes uit de zwarte suikerpasta. Probeer ze ongeveer even lang en dik te maken. Kleef ze op het lijfje en draai het uiteinde van het rolletje nog wat naar boven voor de voetjes.
Snoezig spookje
Stap 1
Rol een stukje oranje suikerpasta uit en leg het op je cupcake. De stukjes pasta die over de rand van de cupcake komen, snijd je eraf met een mesje.
Stap 2
Neem witte suikerpasta voor het spook. Start dik genoeg onderaan en werk naar boven toe wat dunner uit. Leg het mutsje naar een kant. Aan de achterkant van het spook maak je een klein sleepje ter versteviging. (zie middelste cupcake)
Stap 3
Werk af met twee oogjes in het midden van het spookje.
Het petieterig pompoentje
Stap 1
Start met een ondergrond van zwarte suikerpasta. Ben je meer fan van marsepein? Vervang dan je suikerpasta door kneedbare marsepein.
Stap 2
Rol een bolletje uit oranje pasta. Maak kleine inkepingen vanuit een punt bovenaan de pompoen.
Stap 3
Snijd uit de groene suikerpasta een klein blaadje. Ook hier kan je kleine inkepingen op maken voor de nerven van het blad. Plak het op de pompoen.