Hartige pannenkoeken: de beste recepten
Ben je een pannenkoekenfan, maar geen zoetekauw? Zet dan eens ’n keertje hartige pannenkoeken op tafel. Met ons basisrecept kun je eindeloos variëren en wordt het vast een familietopper. Laat het smaken!
Basisrecept voor hartige pannenkoeken
Voor 25 stuks
- 500 g bloem
- 1 kl bakpoeder
- 300 g bakboter
- 4 eieren
- 1 liter melk
- snuifje zout
Meng de bloem met het bakpoeder. Giet er de koude melk bij. Roer er de eidooiers door en vervolgens de gesmolten boter. Klop de eiwitten stijf en schep onder het beslag. Laat het een halfuurtje rusten vooraleer je pannenkoekjes begint te bakken.
Tip: gebruik enkel voor de eerste pannenkoek een beetje boter, er zit al boter genoeg in het beslag, dus ze zullen niet blijven kleven.
Ontdek hier onze 5 tips voor succes.
De lekkerste combinaties voor hartige pannenkoeken
- Met zalm en zure room
- Met mozzarella, zongedroogde tomaatjes, rucola en basilicum
- Met spinazie, boursin en asperges
- Met gebakken boschampignons, peterselie en spekblokjes
- Met ham en véél gesmolten kaas
Nog meer inspiratie…
Allergievrije pannenkoeken
Wil je graag pannenkoeken maken zonder lactose, ei, gluten of suiker? Hier vind je onze gerechten. Ontdek zeker ook onze heerlijke havermoutpannenkoeken.
Nog meer lekkers:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!