druivenlikeur

Heerlijke druiven dankzij warme nazomer

De warme nazomer maakt de Belgische druiven verrukkelijk zoet. En dat is ook schitterend nieuws voor de Belgische wijnboer.

Goed Γ©n slecht druivennieuws

De druivenoogsten in Frankrijk zijn dan weer minder geslaagd en dan vooral in de streek vanΒ Champagne. Hierdoor krijgen we maar liefst een kwart minder champagne dan andere jaren. Het goede nieuws is dat de champagne van 2016 van heel hoog niveauΒ zal zijn. De druiven die het jaarΒ overleefden, zijn van uitzonderlijk goede kwaliteit. Dus hier moeten we op klinken!

Belgisch topjaar

Nog een reden om te klinken is dat, dankzij het uitzonderlijke goede weer deze zomer en nazomer, het een absoluut topjaar wordt voor de Belgische wijnbouwers. BelgiΓ« groeit uitΒ totΒ een echt wijnland met vooral lekkere schuimwijnen en witte wijnen. En we mogen gerust chauvinistisch zijn: kenners rekenen deze wijnen tot de beste ter wereld! Vergeet Zuid-Afrika, CaliforniΓ« of AustraliΓ«. Neem eens een Belgische witte wijn uit de rekken!

Druivenrecepten

Heb je zelf lekkere druiven geoogst (of bij de fruitboer gehaald), dan kun je aan de slag met deze heerlijke druivenrecepten!

Smakelijk!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."