Hoe herken je de lekkerste mozzarella?
Op een pizza, tussen een broodje of in een salade: mozzarella past écht bij (bijna) ieder gerecht. Maar hoe weet je nu of je met een lekkere en goede kwaliteit te maken hebt? Want soms lijkt het eerder op een stuiterbal met weinig of geen smaak.
Buffel- of koemelk
De Italianen zweren bij de mozzarella gemaakt van buffelmelk! Deze heeft een romige, zachte en zurige smaak; een ideale combinatie met iedere koude schotel. Die met koemelk gebruiken ze meestal enkel in warme bereidingen.
Mozzarella: de voordelen
Buffelmozzarella is nét iets vetter dan die met koemelk. Maar beiden zijn nog altijd minder vet dan andere kazen. Om de hoeveelheid vet te berekenen kijken ze naar het vetgehalte van de kaas die overblijft als het vocht verdampt is. En aangezien er in mozzarella meer water zit dan in gewone kaas, bevat deze minder vet.
Minder zout
Ook wat het zoutgehalte betreft scoort koemelkmozzarella beter dan buffelmozzarella, maar ze bevatten allebei wel een pak minder zout dan de andere soorten kazen die je op je boterham eet.
Welke is jouw favoriet?
Bron: margriet.nl