Hoe kies je de juiste bubbels?
19 nov 2015
Raak je niet wijs uit het grote aanbod bubbels? Met deze 5 vuistregels ben je al goed op weg.
- Als aperitief
Doel is de honger aan te scherpen, zodat je zin hebt om aan tafel te gaan. Kies daarom voor friszurige schuimwijnen, type ‘Extra Brut’. Binnen de champagnefamilie is ‘Blanc de Blancs’ een goede keuze. - Bij de maaltijd
Krachtige, zelfs meer belegen bubbelwijnen met een paar jaartjes op de teller, doen het beter dan friszurige exemplaren. Ze zijn rijker en voller, maar niet meteen voor iedereen weggelegd. Schenk ze net dΓ‘t tikkeltje warmer dan de gebruikelijke aperitiefbubbels voor een optimale smaakbeleving. (zo’n 2Β°C is perfect!) - RosΓ©Β
RosΓ© bubbels unnen zowel als aperitief of bij de maaltijd. Het geeft een extra feestelijk tintje aan het aperitief, maar ook bij een sneetje gerookte zalm of als begeleider van een dessert op basis van rood fruit zullen ze niet misstaan. - ‘Demi sec’ of ‘roux’ types
Reserveer ze exclusief voor na de maaltijd. Bij een dessert, zoals een stukje gebak of ijsstronk, of gewoon als afzakkertje. - Voor de fun
Haal eens een magnum in huis (150cl) in plaats van die klassieke 75cl fles. De feeststemming gaat meteen crescendo en de kans op een ‘versleten’ exemplaar is beduidend minder groot.
De favoriete bubbels van Alain Bloeykens, die vind je hier!
Benieuwd hoe je de juiste wijn kiest? Lees onze wijnwijzer.