Homemade ananaschutney
24 jun 2014
Zoetzure ananaschutney is heerlijk bij kaas, geroosterd vlees en wild. En zelfgemaakt het lekkerst natuurlijk.
Dit heb je nodig voor 2 potten van 350 ml
- 1 kg verse ananas
- 75 g rozijnen
- 4 cm verse gember
- 250 ml wittewijnazijn
- 250 g rietsuiker
- 1 kl korianderzaadjes
- 1 kl komijnzaadjes
- 1 kl kaneelpoeder
Zo maak je het
- Schil de ananas, snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Vang het sap op. Schil en rasp de gember.
- Meng in een kookpan de azijn met de suiker, koriander, komijn en kaneel. Breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de suiker oplost.
- Voeg de ananas met het sap, de rozijnen en de gember toe. Laat 30 tot 40 minuten pruttelen, of tot de chutney indikt.
- Schep de chutney in steriele bokalen. Schroef er meteen het deksel op en laat ondersteboven afkoelen. Op een koele, donkere plek kun je de chutney enkele maanden bewaren.