IJslolly’s: zo gemaakt!
Zelf ijslolly's maken is kinderspel! Haal een paar vormpjes (of zelfs gewoon wat bekertjes) in huis en ga aan de slag.
• IJslolly's zijn superhip. Je kunt gewoon klassieke ijsjes maken, geschikt voor het hele gezin, maar voor een feestje onder volwassenen zijn ook mojito-ijsjes of gin-tonicijsjes een leuk idee. Wel opletten, want van te veel word je ook dronken!
• IJslollyvormpjes vind je heel goedkoop bij winkels zoals Casa, Blokker, Ikea… en in webwinkels. Enkele voorbeelden?
Geen vormpjes in huis maar toch zin? Kartonnen drankbekertjes kunnen ook als vormpje dienen. Spaar stokjes van gekochte ijslolly's en was ze af met goed heet water: je kunt ze als stokje voor je zelfgemaakte ijslolly's gebruiken. Laat het ijslollymengsel eerst een uurtje bevriezen zodat het al wat opgesteven is, en zet er dan het stokje in.
• Gebruik lekker veel seizoensfruit dat goed rijp, maar niet overrijp is. Hoe rijper het fruit, hoe minder suiker je moet toevoegen.
• Wil je stukjes fruit of blaadjes munt mee invriezen, vul je vormpjes dan voor 1/4 en laat je ijslolly's eerst een uurtje opstijven in de diepvriezer alvorens het fruit of de blaadjes toe te voegen en de rest van de vulling. Doe je dat niet, dan zakt alles naar de bodem van je vormpje en dat is niet zo mooi.
• Vloeistoffen zetten uit als je ze bevriest: vul je vormpjes daarom maar tot een vinger onder de rand.
• Zelfgemaakte ijslolly's kun je drie tot vier weken bewaren in de diepvriezer. Maar zo lang blijven ze gewoonlijk niet liggen 😉