‘Spaghetti squash’, de nieuwste foodhype op internet
Wie graag snuistert op foodblogs en op zoek gaat naarย originele receptjes op het internet kwam deze vast al tegen: de spaghettipompoen of ‘spaghetti squash’.ย
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Alternatief voor pasta
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Spaghettipompoen is een relatief onbekende pompoensoort in Belgiรซ. Je kunt hem ook niet in alle supermarkten vinden. Toch loont het zeker de moeite om er naar op zoek te gaan. Omwille van zijn rijke smaak en veelzijdigheid. De winterse pompoen dankt zijn naam aan het vruchtvlees binnenin. Dat is heel draderig en wanneer je het lostrekt met een vork lijkt het net spaghetti. Het vruchtvlees is dan ook een ideale enย gezonde vervanger voor de klassieke pastasliertjes.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Hoe maak je het?
- Halveer de spaghettipompoen
- Verwijder alle pitjes (je kunt ze nadien lekker roosteren)
- Leg de twee helften in een ovenschaal met een bodempje water
- Besprenkel de pompoen met extra vierge olijfolie, peper en zout
- Steek ongeveer een uur in een oven van 200ยฐ C
- Haal de pompoen uit de oven en schraap met een vork het vruchtvlees eruit
De spaghetti is klaar! Met wat goede (look)boter, versgeraspte parmezaanse kaas en wat peterselie heb je al een heerlijk gerechtje, maar de spaghettipompoen is ideaal omย volop mee te experimenteren!
Eentje om uit te proberen
Ken je deze foodhypes (nog)?
Bron:ย groentenuitedegem.be, culy.nl. Beeld: Getty Images