Je eigen bloemkoolpickles
08 jul 2014
Lekker bij een Indische curry, of gewoon op de boterham, met gerookt vlees of kaas.
Dit heb je nodig
Voor 3 bokalen van 450 ml • 25 min.
- 1 bloemkool
- 1 onbehandelde citroen
- 300 ml wittewijnazijn
- 2 teentjes knoflook
- 3 el suiker
- 1 kl kerriepoeder
- 1 el zwarte peperkorrels
- 1 el zout
Zo maak je het
- Maak de bloemkool schoon en snij ze in kleine roosjes. Verdeel ze over gesteriliseerde glazen bokalen.
- Boen de citroen schoon en snij ze in dunne partjes of schijfjes. Pel de knoflook en snij in plakjes. Doe de citroen en de knoflook bij de bloemkool.
- Breng 600 ml water aan de kook met de azijn, suiker, peperkorrels, zout en kerriepoeder. Laat enkele minuten pruttelen.
- Giet de hete vloeistof over de bloemkoolroosjes tot ze onderstaan. Draai een deksel op de potten. Laat afkoelen. Na 4 à 5 dagen smaken ze het best. In de koelkast blijven de pickles minstens 4 weken goed.