Kaas en bier: de lekkerste wintercombi van hier

Door De Redactie

Na een stevige winterwandeling gaat een heerlijk getapt pintje en een blokje kaas er altijd in… Deze nieuwkomers of klassiekers in een nieuw jasje moet je beslist eens proeven.

 

De-Koninck-Wild-Jo-blond-+-Glas

Stadsbrouwerij De Koninck lanceerde in 2015 het hedendaagse stadsbiertje Wild Jo. Het unieke speciaalbier van hoge gisting won vorig jaar bovendien de bronzen medaille in de Brussels Beer Challenge.

 

Les 4 nouveautés ensemble

Met het uitgebreide winterassortiment Zwitsere kaasjes van Entremont waan je je meteen in de bergen.

 

f10969a3-32e2-4e79-87e3-0cc9fb03d5e4-1

Deze Oude Geuze Boon Black Label werd vorig jaar in maart gebotteld met een selectie van lambiek uit eiken vaten. Als inspiratie voor het etiket werd het 40 jaar oude logo gebruikt met dikke witte letters.

 

kaasmaken7

De monniken van de brouwerij van Westmalle hebben sinds vorig jaar hun kaasproductie gemoderniseerd, nu produceren ze meer dan 75 ton trappistenkaas per jaar. Heerlijk met een trappist, maar ook om op de boterhamvan van te genieten …

 

chimay_grandsformats

Een nieuw jaar… een nieuwe Chimay. De Chimay Bleue heeft zes maanden op eiken vaten gerijpt en dat zorgt voor een luchtiger en fijner schuim. Verkrijgbaar in 75 cl flessen.

 

Unknown

Na bijna 60 jaar afwezigheid wordt Bourgogne de Flandres opnieuw in Brugge gebrouwen. Het bier heeft een friszure toets en een alcholpercentage van slechts 5%. Een ideaal aperitiefbiertje.

 

BlossomGueuze-Lindemans

Lindemans lanceerde onlangs de BlossomGueuze. Eveneens een lambiek-bier op basis van vlierbloesem. Heerlijk als aperitief en als basis om te koken. Een beperkte editie.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."