Zelf (gezouten) karamelsaus maken: zo maak je het
09 nov 2019
Zelf (gezouten) karamelsaus maken is heus niet zo moeilijk als je zou denken. We zetten het graag eventjes op een rijtje hoe je die overheerlijke saus maakt!
IngrediΓ«nten voor karamelsaus
- 100 g suiker
- 50 ml water
- 50 ml room
- 35 g gezouten boter
- 1/4 kl grot zeezout
Bereidingswijze
- Doe de suiker en het water in een steelpannetje, en zet op een matig vuur. Laat de suiker nu rustig smelten in het water en hou het goed in de gaten. Het geheel zal na een paar minuutjes beginnen te koken, en dan kan het snel gaan.
- Zodra de suiker begint te karameliseren en de gewenste kleur heeft gekregen, voeg je de boter toe.
- Haal het pannetje nu van het vuur en voeg al roerend de room toe.
- Wil je gezouten karamelsaus maken? Wacht dan even tot je saus al wat is afgekoeld en voeg dan het grof zeezout of wat zoutvlokken toe en roer goed. Als je het zout te vroeg toevoegt, smelt het en verlies je wat van de smaak.
Meer lekkers:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!