keukenmes

Met een keukenmes snijden: de enige juiste manier

Door Celine Werner

Ligt er een pakje pleisters binnen handbereik in je keukenkast, omdat je dikwijls in je vingers snijdt? Dan zal dit artikel van pas komen, want hier kom je te weten hoe je dat keukenmes best gebruikt. 

Volgens de Amerikaanse kooklerares Sue Gonsalves doen heel wat mensen het verkeerd.

Té veel druk

Klem jij je hand om het handvat van het mes heen? Of houd jij je wijsvinger op de bovenkant van het mes, terwijl je de rest van jouw hand om het handvat klemt? Dan ben je eigenlijk verkeerd bezig, want op die manier oefen je te veel druk uit, met alle gevolgen van dien.

Zo ga je best te werk

Echte chef-koks grijpen het mes tussen hun wijsvinger en duim in. De rest van hun vingers laten ze los om het handvat heen vallen. Op die manier heb je veel meer controle en verkrampt je hand niet. Wil je hélemaal als een pro te werk gaan? Zorg er dan tijdens het snijden voor dat de punt op de snijplank blijft, zodat je alleen maar een hakkende beweging hoeft te maken.

Nog een tip

Met je andere hand houd je je groenten, vlees of andere voedingswaren vast. Om ongelukjes te voorkomen, kun je van je handen een klauw maken, zoals op de foto hieronder:

Tip nummer 3

Leg ook een velletje keukenpapier onder je snijplank om te vermijden dat deze wegglijdt op een nat aanrecht, bijvoorbeeld.

Bron: goodfood.com.au – Beeld: gettyimages.be & istockphoto.com

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."