Kleurrijke hapjes voor je babyborrel
19 mrt 2014
Ben je net bevallen van een kleine spruit? Wil je als fiere mama een tof feestje geven voor vrienden en familie? Wel, Wim Ballieu onthult je enkele leuke receptjes voor de perfecte babyborrel!
REGENBOOGCAKE
De taart bestaat uit 9 cakes!
Dit heb je nodig (pér cake):
- 500gr margarine
- 500gr suiker
- 500gr bloem
- 500gr magere kaas
- kleurstof – 3 kleuren (rood, lila en geel)
- 10 eieren
- room (40% vetgehalte)
- marsepein
- cakevorm
- bakpapier
- mixer
- (marsepeinvormpjes om de cake achteraf te versieren)
Zo doe je het:
- Vet de zijkanten van de bakvorm in met boter en bedek de bodem met bakpapier.
- Neem een halve kilo boter en klop dit op met een halve kilo suiker en een halve kilo magere kaas.
- Voeg een kleurstof toe (rood, lila of geel) en 10 eieren. Klop dit op tot een smeuïg geheel.
- Voeg de halve kilo bloem toe en mengen maar.
-
Bak de cake in de oven. Herhaal dit telkens met een andere kleurstof en dit 9 maal.
- Klop de room op tot slagroom. Voeg géén suiker toe. De slagroom dient om de verschillende cakes aan elkaar te hechten.
- Voeg kleurstof toe aan de marsepein en kneed deze tot een kleurrijk geheel.
- Snij elke cake (9) in drie schijven.
- Bestrijk de bovenkant van elke cakeschijf met een dun laagje slagroom en stapel de schijven op elkaar (3 verdiepingen/taartdelen)
- Rol de marsepein zodat je deze mooi over elk taartdeel kan draperen.
-
Versier de taart met restjes marsepein.
RONDE BOTERHAMMEN
Dit heb je nodig:
- sneetjes kaas
- sneetjes hesp
- tarama (Griekse kaas met viseitjes in)
- gerookte zalm
- wit toastbrood
- boter
- kleurstof (rood, lila en geel)
- cupcakepapiertjes
Zo doe je het:
- Meng de boter met een kleurstof naar keuze.
- Smeer kleurrijke boter op de boterhammetjes en bedek met beleg.
- Druk ronde vormpjes uit het belegd brood.
- Stapel enkele ronde vormpjes op elkaar en dien de torentjes op in een kleurrijk cupcakepapiertje.
CAKEPOPS
Dit heb je nodig:
- restjes cake
- magere platte kaas
- suikerspin-machine
- satéstokjes
Zo doe je het:
- Behou de cake kleur per kleur en verkruimel alle cake.
- Voeg wat platte kaas toe aan de massa en kneed dit tot een geheel.
- Rol balletjes van de cake ter grootte van een soepbal.
- Steek de balletjes op een satéstokje en draai ze kort rond in de suikerspinmachine om ze zo een fluffig uiterlijk te geven.
PASTEL-LATTE MET LEPELKOEKJES
Dit heb je nodig:
- melk
- koekjesdeeg
- bakpapier
- deegrol
- chocoladegalettes in verschillende kleuren
- bloemsuiker
- vanillestokje
- gekleurde suikerbolletjes
Zo doe je het:
- Verwarm de melk in een grote kom.
- Doe een handvol gekleurde chocoladegalettes in een kommetje en voeg er de warme melk aan toe. Roer het geheel goed om.
- Haal het opgestijfde koekjesdeeg uit de koelkast en rol het uit.
- Duw met een vorm koekjes uit in de vorm van een lepeltje en leg het op de bakplaat.
- Bak ze af in de oven.
- Meng bloemsuiker met wat water tot glazuur en voeg er de pitjes van een vanilletakje aan toe.
- Dop de bovenkant van het lepeltje in het glazuur.
- Versier met gekleurde suikerbolletjes en dien op bij de gekleurde chocomelk.
SIROOP VOOR CAVA OF SPUITWATER
Dit heb je nodig:
- citroenen
- limoenen
- takjes munt
- limoengras
- frambozen
- limoenblaadjes
- viooltjes
- suiker
Zo doe je het:
- Snij de citroen en limoen in stukken en voeg er het citroengras en de limoenblaadjes bij.
- Voeg suiker toe en breng het met water aan de kook.
- Herhaal het proces met frambozen en een paar takjes munt of met een hoeveelheid blauwe viooltjes.
- Doe een beetje siroop naar keuze in een glas en vermeng met champagne of spuitwater.
Je kan de instructies voor de verschillende recepten volgen in dit filmpje: