Knapperig tussendoortje: gekaramelliseerde okkernoten
20 okt 2017
Nootjes kraken kunnen we tijdens de herfst als de beste! Deze zoete variant is lekker als tussendoortje of met β¨een bol (noten)ijs. Smakelijk!
Dit heb je nodig:
- 40 droge walnoten
- 100 g kristalsuiker
Zo maak je het:
- Hak de noten fijn.
- Doe de suiker in een pan en zet deze op laag vuur. Blijf roeren.
- Strooi de noten voorzichtig bij de gekaramelliseerde suiker en roer om tot alle noten bedekt zijn.
- Giet uit op een bakplaat en laat afkoelen.
- Bewaar in een luchtdichte trommel.
Extra voordeel: de notenΒ zijn rijk aan eiwitten en onverzadigde vetten. Ze zitten vol vitamine B, vitamine E en foliumzuur.
Harde noot te kraken?
Geen nood, wij selecteerden de leukste notenkrakers voor jou uit onze Lekkershop:
[lls products=46668|77824|176565]
Wil je ook een okkernotenboom in de tuin?
Dat kan! Tenminste, als je een middelgrote tot grote tuin hebt. Want zo gedijen deze bomen het best. Plant je boompje in licht vochtige grond en na drie jaar geniet ook jij van verse okkernoten uit eigen tuin. Het prachtige zicht van deze majestueuze boom krijg je er zomaar bij!
Ook handig: wist je dat notelaars vliegen en muggen op afstand houden?
Lees meer:
- Doen dit seizoen: noten rapen
- 4x smullen van stoofpotjes met deze kookboeken
- 8 soorten pompoen: dit kun je ermee doen