Koken op z’n Brits
Het moet niet altijd Vlaamse kost zijn op tafel. Wat dacht je van deze lekkere traditionele Britse gerechten als lemon curd, scones of Sheperd's pie? Met deze negen zoete en hartige recepten waan je je even in het oude Engeland. Laat de afternoon tea maar beginnen!
De Britse keuken in het kort
Bijna iedereen kent de klassieker, een English breakfast. Een stevig ontbijt met eieren, spek, worsten, bonen in tomatensaus, gebakken champignons en een tomaat uit de oven. De Britse keuken is vrij zwaar en staat vooral bekend voor zijn pies of pasteitjes met een dikke vleesjus. Maar ook black pudding (bloedworst), sausage rolls (worstenbroodjes) en fish en chips zijn een hartige lekkernij.
Daarnaast zijn de Britten ook helemaal gek op citroenen. Bijna in alle gerechten vind je zeste of citroensap terug. De Britse lemon curd is dan ook één van de populairste smeerpasta’s voor op de boterham of als vulling voor citroentaarten. En dan mogen we zéker de Britse afternoon tea niet vergeten met scones, appeltaartjes, wortelcakejes… Één ding is zeker, de Britten weten wat lekker is!