Lekker in de herfst: witloofconfituur
20 okt 2020
Witloofconfituur: dit heb je nodig
- 1 kg witloof
- citroensap
- 1 takje tijm
- 100 ml witte wijn
- 50 ml witte port
- 1 kg geleisuiker
- olie
Zo maak je het
- Maak het witloof schoon en snipper het fijn.
- Verhit wat olie in een kookpot en stoof het witloof aan, besprenkel met citroensap naar smaak. Voeg de wijn, port, tijm en geleisuiker toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten op een zacht vuur indikken tot confituur. Laat de confituur niet te lang koken, dan blijft de kleur mooi.
- Schep de confituur in gesteriliseerde bokalen, draai het deksel erop en keer de potten om. Laat de witloofconfituur afkoelen.
Nog meer recepten met witloof?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!