Wraps

Wraps: 20x lekker & snel klaar

Weinig tijd om te koken? Maak dan eens wraps. Koud, warm, vegetarisch of met vlees… Met een wrap kun je alle kanten uit. En het is nog budgetvriendelijk ook!

Het doet ons een beetje denken aan een pannenkoek, de wrap. Maar dan een opgerolde variant. Ze bestaan meestal uit tarwe- of maisbloem en worden gevuld met groentjes, vlees, vis of ander lekkers. De bekendste wraps zijn ongetwijfeld de Mexicaanse tortilla’s.

Basisrecept

Je kunt wraps kant-en-klaar kopen, maar ze zelf maken, is zeker het proberen waard. Het is goedkoop, lekker én bijzonder makkelijk. Voor 6 stuks heb je nodig:

  • 300 gr bloem
  • 150 ml lauw water
  • 30 ml olijfolie
  • snuifje zout
  • eventueel verse kruiden

Vermeng de ingrediënten en kneed tot je een elastisch deeg krijgt. Laat dit vervolgens 10 minuutjes, afgedekt, rusten. Verdeel in 6 gelijke bolletjes en rol ze uit tot dunne lapjes. Verhit een koekenpan en bak ze kort aan (tot je luchtbolletjes ziet verschijnen).

1. Mexicaanse tortillas

De Mexicaanse tortilla is ook bij ons erg populair. Het basisingrediënt van dit plat gerezen brood is maïs. De Mexicanen vullen hem met groenten en vlees, en serveren hem als bijgerecht met een salsa om in te dippen. Uiteraard kun je hem ook eten als hoofdgerecht.

2. Met vlees

Geen fan van Mexicaanse tortilla’s? Probeer dan een van deze wraps met vlees. Of maak zelf een combinatie. Vlees dat perfect past in de wrap: kippenblokjes, biefstukreepjes, spekjes of gehakt. Kun je ook toevoegen: kaas, verse kruiden of sausjes.

3. Met vis

Liever vis op het menu? Vervang je vlees door een lekker stuk zalm, gerookte makreel of garnaaltjes.

4. Vegetarische wraps

Zet ook zeker een keertje vegetarische wraps op het menu. Vul ze met heerlijke groenten, avocado of falafel. Smakelijk!

5. Wraps met kip

Mag het iets lichter zijn voor jou? Kies dan voor een makkelijke wrap met kip!

6. Zoete wraps

Hoe vouw je een wrap?

Geen idee hoe je een wrap moet vouwen? We leggen het je graag uit!

  1. Bestrijk de wrap met de guacamole (of een andere dip of sausje).
  2. Leg er een gegrilde reep halloumi (of een andere vulling) op.
  3. Schep er wat van de erwtensalade (of een andere topping) op.
  4. Plooi de onderkant van de wrap naar binnen.
  5. Plooi nu beide zijkanten naar binnen.
  6. Rol de wrap op.
Wraps

We tonen het ook nog ‘ns stap voor stap in deze video.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Meer lekkers?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."