Lekkere proevertjes op de Libelle Winterfair
Lekkere proevertjes van de chef en vooral massa's kookinspiratie, daarvoor moet je in ons Libelle kooktheater zijn. Onze Libelle-chefs zijn er klaar voor! Kom genieten van hun kookshows.
Het lekkerste kooktheater
Kook mee met onze Ilse
Onze vaste Libelle-chef Ilse DβHooge is ook dit jaar weer van de partij. Ze maakt elke dag lekkere hapjes en feestelijke gerechten klaar. Daarbij krijgt ze het gezelschap van gastchefs zoals o.a. Stephanie Coorevits en Wim Ballieu. Bij het koken van heerlijke gerechten mogen de keramische pannen van Tefal uiteraard niet ontbreken. Onze chefs maken hier dan ook graag gebruik van tijdens hun kookdemonstraties!
Wat maakt Ilse klaar?
Bladerdeegtasje met spinazie en Rougette ovenkaas
Met Rougette-ovenkaas tover je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel. De kaas bestaat in verschillende varianten: crèmig/mild, landkaas, met fijne kruiden en met chili. Voor elke gelegenheid en voor elke smaak wat wils!
(Product shot Rougette)
Grand noir van Cambozola in een jasje van ham en hazelnoten
Cambozola Grand Noir is de nieuwste kaas van Cambozola. De kaas is speciaal gerijpt in een zwarte waxlaag en krijgt daardoor een unieke smaak en romigheid.
(Productshot Cambozola)
Tip: Je kunt deze kazen ook proeven en kopen (met een leuk extraatje erbij!) aan de stand van Rougette en Cambozola.
Wanneer? Elke dag van 11.30 tot 12 uur en van 15.30 tot 16 uur in het Libelle Kooktheater
En wat bereiden de gastchefs?
Toetjes Γ volontΓ©
Ook Libelle tv-chef Wim Ballieu komt meekoken. En wat kan hij beter dan lekkere desserts op je bord toveren? Speciaal voor jullie maakt hij feestelijke toetjes klaar. Met dank aan Spar, voor de beste ingrediΓ«nten.
Wanneer? Woensdag en zondag om 12.30 uur
Een gezonde, pittige hap
Stephanie Coorevits ken je misschien nog uit het tv-programma De Beste Hobbykok van Vlaanderen. Onlangs bracht ze haar eigen kookboek Love Cooking uit. Speciaal voor jullie maakt ze enkele heerlijke, gezonde gerechten uit haar boek. Love Cooking, Stichting Kunstboek, ISBN 978-95856-485-6
Wanneer? Vrijdag om 12.30 uur
Zuiders getint
Wout Bru hoeven we niet meer voor te stellen. De topchef heeft zβn eigenΒ sterrenrestaurant in Frankrijk, maar verblijft even vaak in BelgiΓ« voor gastoptredens in tal van kookprogrammaβs. Op de Winterfair kookt Wout een typisch Zuid-Amerikaans aperitiefhapje dat iedereen makkelijk thuis kan realiseren en waarmee je allerlei andere dingen kunt combineren. www.woutbru.com
Wanneer? Donderdag om 14 uur
Kookdemonstratie ‘creatief met brood’ van Aveve
Met een doodgewone boterham kun je heel wat maken, van een lekkere pizza bolognese tot hartige sushirolletjes. Kom het ontdekken in deze kookdemonstratie Γ©n proef van al dat lekkers. Voor deze workshop gebruiken we de nieuwste broodmixen van Aveve, chiabrood en vezelvolkorenbrood.
Wanneer? Op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.30 tot 11 uur en van 14.30 tot 15 uur.
Ontdek alle keukenhulpjes van Brabantia
Onze Libelle-chefs gaan aan de slag met de beste materialen. Van knoflookpers en garde tot weegschaal en kookwekker: alle keukenhulpjes werden aangeleverd door Brabantia.