De lekkerste recepten met Italiaanse kaas
Loopt het water jou ook in de mond bij de gedachte aan mozzarella, parmezaan, of ricotta? Toegegeven: wij smélten voor deze kaasjes!
Mozzarella
Wie houdt er niet van smeuïge mozzarella? Deze populaire kaas is lekker puur (met bijvoorbeeld tomaat, basilicum, peper en zout), maar is ook goddelijk in warme gerechten. Zo smelt hij heerlijk weg in je lasagne.
Parmezaan
Parmezaanse kaas is vaak dé finishing touch in je gerechten: geraspt geeft hij een simpele salade meteen dát tikje meer, en ook als korstje op je ovenschotel doet hij het goed.
Mascarpone
De boterachtige smaak van deze volle kaas uit Lombardije doet het goed in desserts. Denk maar aan de bekende tiramisu of cheesecake. Probeer mascarpone toch ook eens in hartige gerechten: als sausje bij spinazie, of om een risotto lekker smeuïg te maken.
Ricotta
Ri-cotta, betekent letterlijk: dubbel gekookt. En dat is exact hoe dit kaasje gemaakt wordt: de wei (die overblijft na het maken van bijvoorbeeld mozzarella) wordt 2 keer gekookt. Wat overblijft is een frisse, witte kaas met milde smaak. Ideaal in de ravioli of cannelloni! Wist je trouwens dat ricotta een heel lichte kaas is die lief is voor je lijn? In tegenstelling tot andere kazen, heeft dit kaasje een vetpercentage tussen 5 en 30%.
Meer lekkers
- 8 goddelijke desserts met filodeeg
- Deze verfrissende ijskoffie maak je in 1-2-3
- 10x quiches met lentegroenten