Maak je eigen diepvriespizza’s
Handig om op een drukke dag in de oven te kunnen schuiven, en bovendien toch wat gezonder dan de variant uit de supermarkt.
Zelfgemaakte pizza’s boordevol groentjes. Handig om op een drukke dag in de oven te kunnen schuiven, en bovendien toch wat gezonder dan de variant uit de supermarkt.ย
Wat heb je nodig?
- Pizzadeeg:ย het basisrecept vind je hierย (of kant-en-klaar gekocht)
- Deย groentjes, kaas en vleeswaren waar je zin in hebt.
1. Verwarm de oven voor op 220ยฐC. Rol het deeg uit tot het aantal gewenste pizza’s. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de pizzabodems 5 minuten voor in de oven, tot ze beginnen te rijzen maar nog niet bruin gekleurd zijn. Laat de bodems volledig afkoelen op een rooster.
2. Beleg de pizza’s naar keuze. Recepten vind je hier. Leg de pizza’s op een (koude) bakplaat die in de diepvriezer past en laat ze, niet afdekt, 3 uur bevriezen.
3. Pak de bevroren pizza in in vershoudfolie en vervolgens in aluminiumfolie. Je kunt ‘m nu 3 maanden bewaren in de diepvriezer.
4. Bak de diepvriespizza’s op 220ยฐC gedurende 10 ร 15 minuten. Je hoeft ze niet vooraf te ontdooien.
Tip: Je kunt de pizzabodems ook niet belegd invriezen op dezelfde manier en beleggen op het moment dat je ‘m gaat bakken.
Lees ook:
- Quiches: zo krijg je een krokante bodem
- Groentesapjes en -smoothies boordevol vitaminen
- Ilse kookt: 3x winterse soep