Verloren Maandag : bitesize worstenbroodjes om zelf te maken
Zin in worstenbroodjes, maar geen zin in kids die zich ziek eten aan dit lekkers?
Dat kan, dankzij dit makkelijke recept voor mini-worstenbroodjes.
Mini-worstenbroodjes (voor 4 personen):
- 1 rol bladerdeeg
- 400 gram gemengd gehakt
- snuifje zout
- snuifje peper
- 1 eetlepel oregano
- 1 ei
Meng het gehakt met de kruiden in een grote kom. Rol het bladerdeeg uit en snij het in lange verticale stroken van ongeveer 5 centimeter breed. Rol de gehaktmengeling met je handen tot een dunne worst en leg deze op de bladerdeegstrook. Plooi het deeg toe rond het gehakt en druk de randen goed tegen elkaar zodat het een gesloten geheel vormt. Je hebt nu een lange ‘rol’. Breek en kluts het ei in een kommetje en bestrijk het worstenbrood met het eimengsel. Snij de rol vervolgens in stukken van ongeveer 1 centimeter en verspreid ze over een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180° en klaar is kees!
Voor volwassenen zijn deze recepten altijd lekker:
Gastredacteur: Lara Laporte