Maak zelf de lekkerste gnocchi
Zelf gnocchi maken is niet zo moeilijk en smaakt heerlijk. Probeer het zelf!
Stap 1
Kook 1 kg aardappelen gaar in de schil. Laat ze lichtjes afkoelen, pel ze en maal de aardappelen terwijl ze nog warm zijn fijn in de roerzeef.
Stap 2
Bestuif het werkblad met bloem. Schep er de bloem tipo 00 op, de aardappelpuree, een flinke snuif zout en maak in het midden een kuiltje. Breek daarin het ei.
Stap 3
Kneed licht en snel tot een samenhangend deeg. Wacht niet te lang: dan wordt het deeg te droog en verliest het z'n smeuïgheid.
Stap 4
Verdeel het deeg in gelijke delen en rol elk deel uit tot een rol van 2 cm diameter. Snij elke rol in stukjes.
Stap 5
Rol elk stukje even over een vork om ribbeltjes te maken en duw lichtjes in met je vinger, zodat de saus straks goed in die holte blijft plakken. Kook de gnocchi gaar in gezouten water en haal ze er met een schuimspaan uit zodra ze komen bovendrijven.