Sinterklaas: zo maak je makkelijk zelf marsepein!
De Sint heeft dan wel een ‘extravagante’ kledingstijl en gouden staf, hij houdt duidelijk ook van de eenvoudige dingen. Marsepein bijvoorbeeld. Wist je dat het favoriete snoepgoed van onze goedheiligman verbazingwekkend makkelijk te maken is?
Even oud als de Sint
Wist je dat marsepein een lekkernij is die al in de 14de eeuw bestond? Toen gebruikten apothekers het amandelsuikermengsel om bittere pillen in te verhullen. Later werd het pure snoep, maar tot in de 18de eeuw bleef marsepein eigenlijk gebruikt worden als geneesmiddel. Het heette toen ook ‘hartsuiker’ of marsepein voor hartzeer.
Aan de slag
Zelf marsepein maken is verbazingwekkend eenvoudig. Probeer maar!
Wat heb je nodig?
- 2 eiwitten
- 250 g amandelpoeder
- 250 g poedersuiker
- 0,5 el citroensap
Zo maak je het
- Meng het amandelpoeder met de poedersuiker.
- Klop de eiwitten lichtjes op en roer door het amandelmengsel.
- Besprenkel met enkele druppels citroensap.
- Strooi wat poedersuiker op een werkvlak en kneed de marsepein tot hij licht en soepel is.
- Wikkel in folie en bewaar koel.
- Van de marsepein kun je ook kleine balletjes rollen. Bestrooi met wat cacaopoeder en je krijgt een extra feestelijk sintsnoepje.
Smakelijk!
Zin in nog meer lekkers?
- Maak je eigen geheime speculaaskruiden
- Mmm, mandarijntjesseizoen: 10 recepten met mandarijnen
- Wie zoet is, krijgt lekkers: dit sinterklaassnoep bevat de minste calorieën
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!