Mmh, mango!
In de winter smaakt een exotische vrucht zoals mango eens zo lekker. Volop verkrijgbaar tussen november en mei, en ze zijn dan bovendien ook het goedkoopst. Benieuwd wat je er zoal mee kunt doen?
Mango's bestaan in verschillende kleuren: van groen-geel over oranje tot blozend rood. Aan de kleur kun je niet zien of hij rijp is, maar je ruikt het meteen: een rijpe mango heeft een heerlijk zoet aroma, en soms zit er ook een druppeltje 'honing' aan de steelaanzet. Dan is hij klaar om te eten.
In mango's zit een brede pit. Als je 'm wilt halveren is het het makkelijkste om langs beide kanten van de pit te snijden. Je snijdt de mangohelften makkelijk in blokjes door ze in te snijden tot op de schil, vervolgens de schil naar binnen te duwen zodat de blokjes open komen te staan en dan met je mesje langs de schil te gaan zodat de blokjes los komen. Het vruchtvlees dat rond de pit is blijven zitten, kun je vervolgens nog in blokjes snijden.